Afscheid

De heftige beelden van een uit mekaar brokkelende Khadaffi hakten er in bij me. Zoals dat levenloze lichaam daar lag, laat je dat zelfs niet helemaal koud als je weet wat een schandalige hardvochtige en barbaarse dictator hij was. En ook nog behoorlijk krankzinnig, als je die pogingen tot toespraken de laatste maanden zag. Exit Khadaffi.

Ander goed nieuws: de ETA legt nu echt de wapens neer. Al vaker min of meer aangekondigd. Maar nog nooit echt gedaan. Tot donderdag dan. Zal nooit de paniekbeelden vergeten van het leegstromende station in Madrid, tot het moment dat de volgende bom afging. Overal bloed en tranen. Walgelijke lafaards. Exit ETA.

En dan Rita… Achternaam Verdonk. Pas geleden nog op TV te zien in de serie “Kijken in de ziel van…”. Verbaasde me al. Als je geen hart hebt, heb je dan wel een ziel?
Rita Verdonk zag vandaag het licht. Stapt per direct uit de politiek. Klonk als een passagier die nog een week doorsliep in een stilstaande trein, en dan toch maar uitstapt. Rita, zát je dan nog in de politiek, meid? Met die TON-hobbyclub voor wannabepolitici en gefrustreerde zakenlui? Ooh, dat noemde jij politiek. Altijd al vreemd gevoel voor humor gehad, die Rita. Exit Rita.

Al met al dus een een hoop afscheid in deze topweek! Hoorde net nog dat Voetbal International de Televizierring wint. Neem aan dat de AVRO na zo’n uitslag van hun troetelkindje, nog vandaag hun afscheid aankondigt als publieke omroep. Exit AVRO?

Reacties zijn gesloten.