Atsma-alarm!!

CDA-kamerlid Joop Atsma luidt het oude jaar uit met een dijk van een statement! De eerste anderhalve week van zijn ruimbemeten reces geeft hem genoeg inspiratie voor een pleidooi het overheidsbedrijf KNMI onder curatele te stellen van een stel commerciële weersvoorspellers. Deze moeten de KNMI eerst adviseren, voordat het bolwerk uit De Bilt nog een weeralarm mag afgeven.

De reden voor deze hartekreet? Van de laatste vijf weeralarms kwamen er maar twee uit, aldus een blijkbaar teleurgestelde Atsma. En dat levert per keer tientallen miljoenen economische schade op. Waaruit die schade bestaat, vermelden de krantenberichten niet. En, vervolgt Atsma, een vals weeralarm leidt er ook toe dat mensen de volgende keer het alarm niet meer serieus nemen.
Ook dat laatste geloof ik helemaal geen snars van. De bevolking van Zuidoost Azië is sinds de tsunamiramp van enkele jaren terug meerdere keren – achteraf gezien – onnodig gewaarschuwd voor een mogelijke nieuwe tsunami. En, volgens mij, blijft de bevolking daar zo’n bericht méér dan serieus nemen.
Kortom, een mooi voornemen voor 2008: laten we meneer Atsma pas weer serieus nemen, als hij zijn vak weer echt oppakt. En ons niet meer lastigvalt met idiote plannen om de clown Piet Paulusma toezicht te geven op het gerespecteerde KNMI.

Reacties zijn gesloten.