De LPF doet het weer…

Het was een tijdje stil rond de partij van “het gedachtegoed van Pim Fortuyn”, maar dit weekend is het weer eens zover. Hommeles in de LPF.
Wat is er aan de hand? In januari van dit jaar gaat Kamerlid en ex-minister Nawijn op bezoek bij vriend De Winter van het Vlaams Blok, en spreekt op verzoek diens aanhang toe. Dat zorgt al voor heel wat ophef. Fortuyn zélf nam eerder afstand van de Belgische partij, die na een veroordeling wegens racisme een wedergeboorte realiseert onder de naam Vlaams Belang. Maar Nawijn blijkt zijn eigen gedachtegoed belangrijker te vinden dan dat van zijn grote voorbeeld Pim. Samen met Flip de Winter wordt morgen, maandag 20 juni, een denktank opgericht, die de ideeën van LPF en Vlaams Belang als voedingsbodem zal hebben.

Maar het meest frappante detail: de oprichting van de denktank gaat gevierd worden in het vroegere Rotterdamse huis van Fortuyn. Een huis dat ooit bedoeld was om tot museum omgevormd te worden (of bedevaartsoord misschien…). Maar de fans van Fortuyn lijken hem sneller dan gedacht vergeten te zijn, dus een museum heeft geen toekomst, zo blijkt eerder.
Broer Marten Fortuyn protesteert. Collega-Kamerlid Varela idem en dan blijkt de hele toestand een solo-actie van Nawijn te zijn en geen partij-activiteit. Ik zeg: tijd voor de oprichting van de Groep-Nawijn, de Groep-Varela en doe ook nog maar een Groep-Van As. Waarin een kleine partij héél klein kan zijn. Zielenpoten.

Reacties zijn gesloten.