De Roomse zonderling spreekt

Klein berichtje in De Telegraaf: de paus heeft gezegd dat hij meer kinderen wil met christelijke namen. En waarom? Omdat zo’n christelijke naam de verbondenheid met de Roomse kerk toont. Tsja, hij maakt zich er blijkbaar druk om.
Ik heb sterk het idee dat deze wereldvreemde clown met zijn lange jurk zich beter op zijn interne organisatie kan richten. Zorg ervoor dat de wereld niet meer aan vieze dingen hoeft te denken als je de woorden “kind” en “christelijk” in één en dezelfde zin gebruikt.
Draai niet langer om de schandalen heen, biedt als eindverantwoordelijke je excuses aan op je knieën, dieper dan je ooit bij een buitenlandse reis hebt gedaan. En hoop dat niet één direct of indirect slachtoffer zich tekortgedaan voelt in materieel of immaterieel opzicht.
Als je dát punt bereikt hebt, maak je dan gerust weer druk om de voornamen die papa’s en mama’s over de hele wereld aan hun kinderen geven. Maar hou je nu voorlopig maar even bezig met echt belangrijke onderwerpen, wereldvreemde kerkleider!

Reacties zijn gesloten.