Dit zoek ik

Dit deel van mijn website gebruik ik voor mijn zoektocht naar een andere baan.
Dan is het vast ook handig als ik uitleg wat voor werk ik zou willen doen en zou kunnen doen.

Ik zoek een baan met enkele – of liever nog: heel veel – van de kenmerken die hier onder staan.

1 Webredactie, teksten corrigeren of herschrijven, webcare, socialmediamedewerker

webredactie

Content schrijven

Maar naast webredactie lijkt ook (bijna) al het andere werk dat ten minste voor een deel met teksten schrijven of andere vormen van communicatie te maken heeft, me leuk.

Ik ben een pietje precies als het om taal gaat. Je kunt iets op veel manieren opschrijven, maar de eerste eis is dat een tekst foutloos is.
Geen taalfouten en geen grammaticafouten. Dat is altijd allereerst de bedoeling. Daarna kijken we nog naar zinsbouw, alinea’s, actieve schrijfvorm en ga zo nog maar even door.

Als webredacteur heb ik vooral ervaring met de content management systemen van WordPress en Waxtrapp. Met diverse andere cms’en heb ik wel te maken gehad, maar tot nu toe nog niet heel intensief. Met social media sta ik ook mijn mannetje.

Ik ben al jaren fotograaf; beeldbewerken om foto’s mooier en geschikter maken met software zoals Photoshop kan ik ook.

2 Administratief medewerker

Administratief werk

Administratief werk

En dan bedoel ik een stevige administratieve functie die inhoudelijk uitdagend en complex is. Een baan waarbij ik me kan vastbijten in uitzoekwerk, toepassen van procedures en regeltjes, rekening houden met belangen van veel betrokkenen, overleggen over de beste oplossing voor een probleem, standpunten mondeling of schriftelijk toelichten. Dat versta ik onder ‘stevig’.

Denk bijvoorbeeld aan het beoordelen van allerlei soorten aanvragen (vergunningen, ontheffingen, certificaten), of aan administratief-juridisch werk, maar ook de spin in het web zijn in een groter geheel. Dat laatste noem ik wel eens de smeerolie in een organisatie: overzie de grote lijnen, maar hou tegelijkertijd ook oog voor het detail. Ik heb ook al een paar keer gesolliciteerd naar een baan als ambtelijk secretaris, voor bijvoorbeeld een ondernemingsraad. Hartstikke leuk vind ik dat!
Met mijn accuratesse, taalgevoel en cijfergevoel kom ik dan het beste tot mijn recht.

Ik spreek bewust niet over een financieel-administratief medewerker. Waarom niet? Simpel: mijn hart ligt niet echt bij boekhouding en accountancy. Ieder zijn ding…

3 Elke andere leuke functie

Dienstverlening

Dienstverlening

Ja, ik meen het serieus! Iedere andere leuke functie waarvan je – als je mij kent – denkt: ‘Zou dat nou niks voor Jos zijn’.
Ik hou me aanbevolen! Met die ruime blik kijk ik zelf ook naar de vacatures die voorbij komen.

Ik zou in mijn werk graag mijn sociale vaardigheden gebruiken om bijvoorbeeld informatie over te dragen, service te verlenen aan mensen (denk aan de toeristensector), uithangbord zijn voor een organisatie, en ga zo maar door.

Dus niet te snel denken dat het niets voor me is. E-mail de link naar die vacature maar snel naar mij: josblij@gmail.com!

Reacties zijn gesloten.