Duitse politie houdt skelet aan

De Duitse politie heeft bij het Beierse Staubing een bijzondere spookrijder aangehouden. Rechercheurs achtervolgden een auto waarvan zij vermoedden dat die bestuurd werd door een skelet. Toen de wagen was gestopt, bleek het om een Engels model te gaan, met het stuur aan de rechterkant. Het plastic geraamte zat op de bijrijdersplek en had netjes zijn gordel om.
De 24-jarige eigenaar zat naast het geraamte achter het stuur. Hij zei dat hij het cool vond om met een dergelijke passagier onderweg te zijn. De man mocht doorrijden.

Bron: NOS Teletekst

Lijkt me niet zo heel handig van die Duitse politie, om een spookrijder te laten doorrijden. Of zouden ze niet echt een spookrijder bedoeld hebben? Jaren terug, op vakantie in Duitsland, hoorde ik voor het eerst van het begrip spookrijder (Geisterfahrer). Bloederige kleurenreportages in de Neue Revue en de Bunte Illustrierte met vermorzelde autowrakken en afgerukte ledematen. En wat gebeurt er? Het fenomeen duikt daarna in alle omliggende landen op. Het leek wel een rage. Dat de Duitsers er inmiddels een verkeersbord voor hebben, wist ik niet. Rare jongens, die Oostgothen, zei Obelix…

Reacties zijn gesloten.