Gonny

Zelfs enkele dagen voor hun politieke overlijden, voegt de LPF nog maar eens een smakelijk hoofdstuk toe aan hun onuitwisbare bijdrage aan de Nederlandse politieke geschiedenis. Ook al is het dan deze keer door iemand die wél op plaats 8 van de LPF-lijst stond, maar van het partijbestuur níet in de Tweede Kamer mocht gaan zitten. Gonny koos eieren voor haar wacht-geld, en ging die laatste paar maanden als één-persoonsfractie verder.

En Gonny schrijft nog snel even geschiedenis. Voor het eerst reikt de dossierkennis van een politicus niet eens tot het herkennen van de minister, aan wie zij toch een aantal wezenlijke vragen over de griepprik wil stellen.
Gonny van Oudenallen – want over haar hebben we het hier – verbijstert Nederland door herhaaldelijk duidelijk te maken de beeltenis van minister Hoogervorst niet te kunnen onderscheiden van een volgens Gonny door de minister gestuurde plaatsvervanger. Hoezeer Weisglas en het lijdend voorwerp ook proberen duidelijk te maken dat de minister al vanaf het begin van het Vragenuurtje in vak K zit, Gonny komt niet verder dan het excuus dat ze haar bril niet op heeft.

Later zou ze nog beweerd hebben dat ze Hoogervorst altíjd verwart met minister Wijn… Dus zou Wijn dan de plaatsvervanger van Hoogervorst kunnen zijn, in haar ogen?? Op onderstaand plaatje kun je zien hoezeer Hoogervorst en Wijn op elkaar lijken.

Dat Gonny dezelfde dinsdagavond aanschuift bij Pauw en Witteman geeft haar gebrek aan politiek gevoel aan. In plaats van zich stil in een hoekje te gaan zitten schamen, loopt Gonny in de val van de gehaaide interviewers. Zo voorspelbaar als wat: P&W schotelen haar drie foto´s van ministers voor. Ze herkent geen van drieën… Volgens Gonny is het onmogelijk om in zo´n korte tijd alle collega´s te leren kennen.
Tuurlijk! Welke willekeurige Nederlander zou in deze tijd van over-exposure van politici via TV, internet en kranten ooit een minister aan zijn gezicht herkennen? Niemand toch zeker?

Gonny, Gonny, Gonny! Je VVD-tijd, je acties tegen Parkeerbeheer in Amsterdam, je gesjoemel met subsidies in je Mokum Mobiel-tijd, je LPF-loopbaan. Het wordt in één keer allemaal zó verklaarbaar.
Veel plezier met je wachtgeld na 22 november!

Reacties zijn gesloten.