Hard lopen is hard werken?

Soms hebben werkgevers iets aandoenlijks. Zoals Klaas Oolders van metaalbedrijf Hoza in Scheemda. Blijkbaar niet tevreden over de inzet van zijn werknemers (dat kan, en dat mag ook) bedenkt hij een aantal nieuwe regels. Zijn medewerkers mogen hun handen niet meer in de zak houden.

En als je loopt binnen het bedrijf: minimaal vijf kilometer per uur. Over een maximum wordt niet gesproken, maar honderd lijkt me redelijk.

En als je de vijf kilometer niet redt: verplicht én onder begeleiding naar de sportschool!
Moet je plassen onder werktijd? Verboden! Plassen alleen in de pauze toegestaan. En, gek genoeg, ze krijgen wel van de baas iedere dag een halve liter bronwater. Dat heet de kat op het spek binden, dacht ik.

Tuurlijk zorgen de op schrift uitgereikte regels voor een hoop commotie. Inclusief een boze vakbondsbestuurder, die terecht zegt dat de regels niet van deze tijd zijn. En dan reageert Oolders met een persbericht. Hij legt uit wat hij precies bedoelt. En natuurlijk zat er ironie in zijn mededeling aan de medewerkers. Maar we werken in Nederland al zo weinig, dat we onze tijd beter moeten besteden. En hij heeft het vooraf ook nog met zijn OR besproken. Zegt -ie. Jaja.

Reacties zijn gesloten.