Hill & Bill vs. Barack: 1 – 1

Wat een paniek na die eerste verkiezing in Ohio! Al die tijd was Hillary Clinton (je weet wel: die van Bill) de gedoodverfde democratische Bush-opvolger en was er nauwelijks aandacht voor de sympathieke, donkere (!) tegenkandidaat Barack Obama. Tot Barack in Ohio ineens met de overwinning aan de haal gaat. De laatste peilingen gaven het al aan, en het gebeurde dus!
Daarna kwam New Hampshire. Nóg vernietigender peilingen. Voorzichtig klinkt het al: als dat zo doorgaat, is Hillary snel weer thuis. Nee, zeggen de deskundigen, terugtrekken doet ze zich zeker niet vóór 5 februari. Super Tuesday. Voorverkiezingen in twintig staten tegelijk. Pas dan trekken we conclusies.

Vanmorgen vroeg. Ik sta op, direct de TV op teletekst. Hillary heeft tóch New Hampshire gewonnen! Twee procentpunten waren genoeg om de jacht op de stoel van Bush weer in te zetten. Zouden die tranen van afgelopen maandag de Amerikanen dan toch overtuigd hebben? Of trok ze deze keer wel de vrouwelijke kiezers naar zich toe? Het laatste dus!
Teleurgesteld? Ik zeker niet. Ik gá voor Hillary als president met Barack als running-mate. De wereld kan er alleen maar beter van worden.

Reacties zijn gesloten.