Hoe kan dat?

Een klein bericht deze week, met voor mij een groot vraagteken: in Nederland zijn meer mobieltjes dan mensen? Er zijn 16,4 miljoen klanten die mobiel bellen, en het aantal inwoners is 0,4% lager. Volgens mijn zakjapanner zijn er dan 16.334.661 inwoners.Hoe kan dat? Ik herinner me Edgar Davids op het parkeerterrein, op weg naar een trainingskamp van Oranje. Drie telefoons in zijn handen! Ik weet niet hoeveel er nog in zijn sporttas zaten. Aan de andere kant: mijn ouders hebben allebei geen mobiel, dus Edgar en mijn ouders kun je tegen elkaar wegstrepen.

Ik denk verder dat sommige peuters (tenminste: die in de echt arme wijken) nog geen mobiel hebben. Dat betekent dat de rest van de bevolking nog iets ruimer boven de één per persoon uitkomt. In de zakenwereld zie je ze soms met twee mobieltjes. De ene hebben ze per ongeluk nog zelf gekocht; de andere kregen ze voor hun werk, en wordt dus vooral privé gebruikt. Het voordeel van twee mobieltjes is dat je je nummer van de tweede kunt ontdekken, door daarmee de eerste te bellen.

Toch geloof ik niet dat er heel veel zakenmensen zijn met twee van die apparaten. Betekent dat dan, dat er zoveel telefoons mobiel nutteloos liggen te zijn? Triest. Het doet me denken aan een reclameslogan van vroeger, waarin gesproken werd over “Auto´s zonder chauffeur”. Dat vond ik ook altijd zo´n gek idee.

Zelf heb ik er ook wel twee, maar die eerste is defect en gebruik ik alleen nog als wekker. Als twééde wekker, om precies te zijn. Dus die telt niet mee, toch?

Eén reactie

  1. Mijn vader heeft wel een mobieltje, wordt wel niet gebruikt, maar toch…Yvo

Reageren is niet mogelijk