Ik volg het allemaal niet meer…

Sinds vandaag weet ik het zeker: ik kan de moderne tijd niet meer bijhouden! Het knalharde dieptepunt van m’n midlifecrisis, vermoed ik. Waarom deze sombere gedachte?

Ik lees vandaag op de site van het Algemeen Dagblad het jaarlijkse lijstje van meest gezochte namen op het internet. Einde van het jaar, dus we worden doodgegooid met allerhande lijstjes. Als er nog twee verkiezingen volgen voor ‘Politicus van het jaar’, zitten we zo ongeveer op de honderdvijftig! Moet je niet raar opkijken als zelfs Pieter van Geel nog in de prijzen valt. Wie, zegt u? Inderdaad… díe bedoel ik dus!

Maar goed, terug naar het AD-lijstje met de tien namen.

Waarom hakte die lijst er bij mij zo ongenadig in? Ik moet het eerlijk toegeven: vijf van de tien namen zeggen me helemaal, helemaal niets!!
En een paar anderen zou ik toch niet in zo’n overzicht verwachten. We lopen ze snel even langs.

Lieke van Lexmond op 1? Tsja, ik ken de naam, ik denk dat ik haar er in een rijtje met vier andere soapsterretjes niet zou uitpikken, maar blijkbaar is surfend Nederland dag en nacht naar haar op zoek.

Op 2, de vreemde snuiter Joran. Je weet wel: die iets met Peter de Vries had, wat heel erg was, gebeurtenis van het jaar, en waar we inmiddels niks meer van horen. Snel vergeten zou ik zeggen, die naam nooit meer intikken svp.

Dan Karst Tates, de 30 april-idioot die om begrijpelijke redenen nog geheel ontbrak in het lijstje van 2008. Met stip op 3, zeggen ze bij Veronica in zo’n geval.

Geert Wilders op 4 is onvermijdelijk en eigenlijk lager dan ik zou verwachten.

En op 6 Jolanthe Huppelepup. Tsja, ik denk serieus dat het haar hier allemaal om te doen is! Publiciteit, publiciteit en nog eens publiciteit. Arme Wesley!
Hoewel: die Huppelepup is wel een lekker ding. Daarover zal ik niet huichelen. Dus zo zielig is die kleine Wesley nou óók weer niet…

Dan de voor mij volledig onbekende grootheden. Op 5: Nico Mul. Ik mag hartstikke doodvallen als ik die naam ooit eerder gehoord heb. Nee dus! Dus wat doe je dan? Je gaat Googelen. Precies dát doen, waar dat AD-verhaal over gaat. Hoogstpersoonlijk zorg ik ervoor dat de teller voor Nico alweer op 1 staat. En wie is Nico Mul dan wel?

Blijkbaar een ontmaskerde enge dokter die via internet Jeugdzorg aanbiedt. Beetje vreemd is wél dat -ie dat naakt voor de webcam doet, en het liefst bij minderjarige meisjes. Ik schaam me een beetje. Meestal probeer ik hypes wel te volgen, maar deze is me volledig ontgaan. Misschien ben ik een beetje pedo-moe. Teveel viezeriken om allemaal te volgen. Hopelijk zit Nico snel tussen de zware jongens in de bajes.

Op 7 Kelly Huizen. Wie? Kelly Huizen! Jaja…
Google antwoordt: een 14-jarig meisje dat met zichzelf speelt en haar vriendje filmt dat dan. Tot zover naar hedendaagse maatstaven niks bijzonders, zou je zeggen. Maar de verkering gaat uit, het filmpje komt op internet en hupsakee: op 7 in de top-10. Raar land!

De achtste plaats is voor Nikki Kerkhof. Ik wist het niet, maar ze heeft de vierde serie Idols gewonnen. Ik moet toegeven: van Idols heb ik wel eens gehoord.

Ilse Beekers staat negende en zij blijkt het 15-jarige schoolmeisje te zijn dat in oktober bij een busongeluk in Spanje verongelukte. Erg triest verhaal, maar wat doet dat in deze lijst?

De laatste naam in de top 10 is Robby van der Leeden. Hij blijkt de persoon te zijn die bij de Hoek van Holland-rellen overleed door een politiekogel.

Wat mij opvalt: alleen Nederlanders in de top 10. Verder is de samenstelling van de lijst onthutsend. Een paar criminelen en verdachten, wat slachtoffers van trieste gebeurtenissen, een omhooggevallen zangeresje in een TV-programma dat z’n beste tijd heeft gehad, een paar soapsterretjes, een puberend meisje, een extreemrechtse politicus. Wat een armoe!

Tijd dat we eens onderzoeken wie er eigenlijk op internet actief zijn, dat dit soort namen komt bovendrijven. Er zijn zoveel méér interessante mensen op deze wereld.

Reacties zijn gesloten.