Live 8 was great!

Anders dan twintig jaar geleden, kan ik deze keer wel de hele dag voor de TV zitten om de Live 8 happening mee te maken. En dat heb ik gedaan ook! Al met al is het een indrukwekkende dag met veel bevlogenheid. De ontknoping moet komende week volgen. Kijken of een land dat in twee jaar tijd vele honderden miljarden dollars in een oorlog met één land steekt, bereid is radicaal méér geld dan tot nu toe te steken in een continent, waar het zelf geen politiek belang bij heeft… Maar het hangt natuurlijk niet alleen van de USA af. Ook de rest van de G8-grootmachten zal hun net zo grote steentje moeten bijdragen.

Terug naar Hyde Park. Want ik volg bijna uitsluitend het verslag op de BBC. Perfect gedaan met schakelingen naar de rest van de wereld en veel live interviews met alle grote en minder grote sterren. Dat is gelijk voor mij een minpunt: teveel onbekende artiesten vergeleken met Live Aid. Ik weet wel dat ik van de nieuwe sterren van vandaag de dag er maar weinig oppik, maar er zitten er veel bij die straks echt eendagsvliegen blijken te zijn. De enige die er (in Londen) uitspringt vind ik Snow Patrol. En Travis vind ik ook wel aardig, maar die zijn al bekender.

Hoogtepunten wat mij betreft: Madonna, Annie Lennox, Pink Floyd, Robbie Williams, U2 en Sir Paul zelf. Dido is leuk met Youssou N´Dour. Joss Stone blijf ik gebakken lucht vinden: ze hééft geen stem, maar ze zíngt een stem. Heel onecht. Mariah Carey doet misschien wel sympathiek met een koor van Afrikaanse kinderen, maar haar sterallures druipen verder van haar optreden af. Haar manier van zingen is ook irritant. Zij zingt geen enkele toon ´rechtuit´, zoals een vriend van mij altijd zegt. Gelukkig voor de kinderen is Mariah´s vriendje Michael Jackson er niet bij.

En Bob Geldof verdient een groter standbeeld dan Nelson op Trafalgar Square. Zeker als de G8 komende week bewijzen dat de G echt voor Great staat. Aan Bob zijn inzet en ideeën heeft het in ieder geval niet gelegen.

2 reacties

  1. Mooi gezegd, echt!

Reageren is niet mogelijk