Nederland verwildert!!!

Na de voortvluchtige poema op de Veluwe is er nu een struisvogel in Tilburg. Twee trimmers keken woensdag raar op toen ze werden achtervolgd door de vogel. De politie ging na vier meldingen op onderzoek uit. Het dier bleek al sinds een week los te lopen in de omgeving van het Siptenpad en de Keistoep in de bossen van Tilburg-West.

Geprobeerd wordt het dier te vangen en het te brengen naar een veilige omgeving. Volgens een woordvoerder van de gemeente is de vogel afkomstig van een man in de buurt. De politie heeft de eigenaar nog niet gesproken.

Bron: NOS Teletekst

Zoals je ziet had onze fotograaf het geluk oog-in-oog te komen met de Tilburgse struisvogel. Aan de rechterkant herkent de echte Tilburger vast een deel van het Siptenpad.

Behalve de bekendste poema van Nederland en de leukste struisvogel van Brabant, zijn er de laatste dagen meer vreemde creaturen in Nederland gesignaleerd.

Zo kwam op dezelfde Veluwe plotseling een bekende leeuw om het hoekje kijken…

En even verderop een panter die zelfs Pantera nog nooit heeft gezien…

Mijn conclusie: Nederland verwildert. Binnenkort slenteren pinguïns door de Kalverstraat, vindt Donald Duck een plekje in de Tweede Kamer en presenteert een olifant het Acht uur-journaal. Gezellig!

Update vrijdag 15 juli: je kunt weer rustig slapen. Tien Tilburgse agenten en een dierenarts slagen er donderdagavond in de struisvogel in te sluiten en te vangen. Met een paardentrailer is de vogel weer naar zijn eigenaar gebracht.

3 reacties

  1. Inderdaad angstaanjagend, die grote bruine ogen. Mijn kinderangst voor struisvogels heb ik al jaren geleden overwonnen.

  2. Ben je dan niet meer een beetje kind?? Gave kop toch, die vogel!

  3. Jazeker, ik heb hem als achtergrond gezet.

Reageren is niet mogelijk