Ophef

Ophef!

In Pijnacker-Nootdorp! Ja, mijn woonplaats doet in weinig onder voor de rest van Nederland. Nadat we eerder in Nederland al wereldberoemd werden door de actie van Tarik Z. U weet wel, de journaalgijzelaar of zo iets, die Nederland urenlang deed sidderen met zijn acties in het Hilversumse (ironie!). En sinds vorige week is het weer raak. Alweer ophef! Wat is er aan de hand?

Dit is inderdaad walgelijk!

Dit is inderdaad walgelijk!

Er komt een circus naar Pijnacker! Je denkt vast: nou en, dat gebeurt toch wel vaker? Zeker, maar een circus met wilde dieren! En dat zorgt tegenwoordig voor een hoop gedoe. Ik bedoel: ophef. Want wilde dieren, die horen in het wild! En in ieder geval niet in een circus. Dat vindt niet alleen de plaatselijke fractie van de Partij voor de Dieren: dat vinden heel veel mensen tegenwoordig. En ik ben het er hartgrondig mee eens!

Voorspelbaar: de PvdD stelt vragen aan het gemeentebestuur. Want het gemeentebeleid was toch ook: geen circus met wilde dieren? In de gemeenteregels zou staan, dat het gebruik van wilde dieren in circussen vanaf september (!) verboden is. En de gemeente zou wel een vergunning hebben verleend, maar daarin staat dat het gebruik van wilde dieren niet is toegestaan. Het gaat hier in ieder geval om een olifant: Buba.

Buba komt wel, maar verdient niks hoor

En zo hoort het wél!

En zo hoort het wél!

Maar gelukkig. Zojuist lees ik dat de gemeente in een persbericht meldt dat het circus inderdaad een vergunning heeft. Maar onderling is nu afgesproken, dat olifant Buba en een vooralsnog anonieme zebra wel met het circus mogen meereizen, maar ‘niet commercieel mogen worden ingezet’. De PvdD is hier niet blij mee, want nu wordt er toch nog gezeuld met de grijze viervoeter. En deze zal toch ook wel een keer uit zijn kooitje willen?

Persoonlijk zou ik hopen, dat de clowns ook niet commercieel worden ingezet. Irritante aanstellers!

Maar ik vind het wel een mooie oplossing, dat ‘niet commercieel inzetten’ van die arme dieren. Ik denk dat Buba vanaf nu de kaartverkoop voor haar rekening neemt. Anders is haar komst naar Pijnacker redelijk zinloos toch? En de zebra dan? Dat lijkt me de ideale verkeersregelaar!

Reacties zijn gesloten.