Potverterend de afgrond in!!

Je kon er op wachten. Er is nauwelijks een nieuwe coalitie, en de oppositie komt direct op de proppen met de meest voorspelbare quotes die je kunt verzinnen. Net een schaker, die zijn hele leven iedere partij met d2-d4 opent.
´Potverteren!´, roept dappere Mark, die vooral ervoor moet zorgen iets te roepen vóórdat Lovely Rita van zich laat horen. Om over het orakel van Diever nog maar te zwijgen.
Potverteren, het toverwoord van de VVD, in de jaren waarin ze niet in de regering zitten. De volgende quote zal wel zijn, dat de lasten van het bedrijfsleven veel meer omlaag moeten. En dat de beloning van topbestuurders vrijgelaten moet worden. Je hebt tenslotte een achterban of niet, dames en heren!

En dus kan Blonde Dolly ook niet achterblijven. ´Dit verschrikkelijke regeerakkoord brengt ons land naar de afgrond´, blaat Geert in elke microfoon die het maar horen wil. ´We zullen overspoeld worden met tienduizenden nieuwe asielzoekers, die profiteren van het generaal pardon.´ Die logica ontgaat me nog steeds, maar voor Geert staat het allemaal vast. De tsunamiwaarschuwing van Geert wordt in de pers nauwelijks opgemerkt. De NOVA-peiling van aanstaande vrijdag zal duidelijk maken of onze bevolking Geert nog serieus neemt.

Is BlijBlog dan ineens zo blij met het vierde kabinet van zijn grote vriend Jan Peter?
Nee, het is zeker niet mijn grote ideaal, deze combinatie van CDA-glibberigheid, CU-fijnheid en PvdA-kleurloosheid. JP zal nooit (dus: nooit) mijn politicus zijn. Té klein, té saai, té slap, té CDA.
Maar, aan de andere kant: sinds Paars-1 heb ik geen regeerakkoord meer gezien waarin toch zoveel onderwerpen staan die wat mij betreft inderdaad nou eens echt opgepakt moeten worden. De plannen lijken vaak goed, beloven in ieder geval veel. Betere accenten dan ten tijde van de onmensen die de vorige drie kabinetten domineerden.

Toegegeven: het zijn nog maar plannen. Maar voorlopig krijgen ze mijn voordeel van de twijfel. Ik zal ook JAW (Jan Peter, André, Wouter) vanaf deze plek dus zeer kritisch volgen.

Reacties zijn gesloten.