Royal I-Pod

Een klein maar vreemd bericht vandaag in de media. De Britse koningin Elizabeth (je weet wel, die hartverwarmende vrouw met de eeuwige glimlach die zo ontzettend getroffen was na de dood van Lady Di), die Elizabeth heeft één van haar onderdanen deze week op pad gestuurd. Koop voor mij in Regent Street een I-Pod MP3-speler, luidde de opdracht.
Wat ik nooit gedacht zou hebben: Elizabeth is gek op muziek en wel op alle denkbare soorten. Dus blijkbaar net zo lief psalmen als Heavy Metal; je moet er maar op komen.
Afijn, voor omgerekend € 263 koopt de hofmedewerker de I-Pod voor één van de rijkste vrouwen ter wereld. Er wordt gefluisterd dat hij nog een speciale korting bedingt ook.

Mocht je ´s avonds laat langs Buckingham Palace lopen, kijk dan niet vreemd op als je achter een enkel raam nog het flauwe lichtblauwe schijnsel van een computerscherm ziet. De kans is dan groot dat Elizabeth de laatste van Eminem zit te rippen. Of via Kazaa de Mongoolse versie van de Brandenburger Konzerte op het spoor probeert te komen.


Elizabeth, zichtbaar gelukkig met haar MP3-speler…

De vraag is natuurlijk serieus met welke nummers ze haar vijf gigabyte wil vullen. God Save The Queen ligt voor de hand. Het verzamelde werk van Freddy Mercury´s Queen past er ook nog wel op. Sir Elton John? Ja! Zijn Candle In The Wind ook? Denk het niet! Sir Cliff Richard en Sir Paul McCartney zullen wel een plekje vinden. Abba´s Dancing Queen? Uiteraard! Verder de nationale volksliederen van alle landen ter wereld. Zodat ze ´s avonds in het hotelbed, met het koptelefoontje stevig in het koninklijke oor geklemd, kort voor het officiële begin van alweer een staatsbezoek de nationale hymne nog even kan oefenen. En dan heeft ze ook geen last van het razende gesnurk van echtgenoot Philip.

Ik heb nog wel een tip voor d´r. In plaats van dat koptelefoontje, zullen in haar meestal erg ruim bemeten hoeden vast wel een middenmaatje tweeters en woofers weg te werken zijn. Dat levert een veel mooier stereogeluid op. En de hoed waait nooit meer weg.

Reacties zijn gesloten.