Sixty-four

Negenenveertig jaar geleden schrijft hij een liedje over een speciale dag. Een liedje, slechts één van een eindeloze reeks wereldhits van zijn hand. Vandaag is het dan eindelijk zover. Paul McCartney wordt vandaag 64 jaar.
Een nog altijd jonge man, die zowel fysiek als artistiek overleefde. Ik was zo gelukkig om zijn drie laatste visites aan Nederland bij te wonen. Een show, een boodschap aan ´de wereld´, een serie wereldhits en prachtige composities. Kippevel bij de Beatlesongs; natte ogen bij Maybe I´m Amazed. Okay, de stem houdt het niet altijd vol, maar hij is artiest genoeg om dat kundig te verbergen.

Band On The Run is mijn eerste elpee. Letterlijk grijsgedraaid voordat er een Japanse persing voor in de plaats komt. En niet toevallig zit de cd met de verzamelde nummer 1-hits al weken in de speler in mijn auto.

Ik wist het niet, van deze memorabele dag. Teletekst en Volkskrant melden het. Jammer dat John en George er niet meer zijn. Ik hoop dat Paul de tachtig haalt. En ik hoop dat ik het op mijn beurt nog zal meemaken, When I´m Sixty-four!

Reacties zijn gesloten.