Slechte timing

Dat ik volstrekt a-technisch ben, weet ik zelf als de beste. Er is maar weinig op dat gebied waar ik me aan waag. “Lukt me toch niet!”.
Maar toen ik van de week een goedkope schakeltimer bij de Blokker kocht, ging ik er toch van uit dat de bediening ervan een fluitje van een cent moest zijn. Ik vind het prettig dat – als ik niet thuis ben – er toch ’s avonds in mijn huis één of twee lampen branden. Adviesje van de plaatselijke dienders ook. Dan lijkt het alsof je thuis bent. Ter ontmoediging van de Oosteuropese hobbyclub die kriskras in Pijnacker de werking van de deursloten test.

De timer is klein maar ziet er verder aardig uit. Een LCD-display, en zeven minuscule knopjes om de instellingen aan te brengen. Ik kan twintig verschillende programma’s aanbrengen. En de dag instellen, of de groep dagen. Dus alleen op dinsdag. Of woensdag. Of alleen doordeweeks. Of alleen in het weekend. Of gewoon iedere dag. U roept maar, en ik stel het in!

Althans: dat dácht ik. Ik zal het uitleggen. Behalve het apparaat is ook de handleiding extreem klein. Mijn leesbril schiet tekort bij deze lettertjes, zelfs in de volle zon. Heb ik uitgeprobeerd. Met een loupe vlak boven het A4’tje heb ik alle instructies gelezen. En stap-voor-stap gevolgd. Alles ingesteld! Fijn!

Aan het eind resteert één probleem: het kreng schakelt niet IN. En ook niet UIT. Alle denkbare combinaties en instellingen heb ik geprobeerd, de loupe ligt standaard op tafel. Maar wat ik ook probeer: er gebeurt niks.

De knop Manual (AAN/AUTO/UIT-toets) heb ik in alle mogelijke varianten geprobeerd, want daar ligt het pijnpunt, vrees ik. Als ik 1x druk, dan gaat de lamp aan. Leuk, maar dat is niet waar je een timer voor koopt. Als ik 3x druk, dooft de lamp. Ook mooi, maar net zo zinloos. En als ik 2x druk en AUTO inschakel, gebeurt er niets! Nada!

Na deze nieuwe hap uit mijn op dit vlak beperkte zelfvertrouwen, dacht ik: laat ik eens googelen of meer mensen het probleem hebben. En verdraaid: ik kwam uit op een pagina waar mensen min of meer vergelijkbare problemen dropten. Dat gaf moed! Maar helaas: niemand had zo te zien (internetpagina) de oplossing voor dit probleem. Enkelen denken dat het een softwareprobleem is. Dus Blokker verkoopt schakeltimers die één klein gebrek hebben: ze schakelen niet..

Het is alweer laat. Ik ga mijn nest in. Deur op slot, licht uit, en even de schakelklok uitzetten.

Reacties zijn gesloten.