Te koop: baby, zo goed als nieuw!

Hoe ver weg moet je zijn, om je één jaar oude kind op Marktplaats.nl te koop aan te bieden? De moeder legt het in de advertentie uit: ze heeft meer dingen aan haar hoofd (wat vervelend!) en ze kan niet zo goed met kinderen omgaan (jammer!). Dat laatste is vooral jammer voor de drie andere kinderen, die ze blijkbaar eerder op de wereld zette. Je zou bijna denken dat de moeder in Beverwijk woont, waar eerder deze week drie babylijkjes opgegraven werden.
Op teletekst stond dat iemand al 2,50 euro op de baby geboden had. Je zou kunnen zeggen: gezien de gestegen prijs van de Pampers een heel behoorlijk openingsbod. Maar waarschijnlijk toch wel iemand die lekker flauw op de advertentie wilde reageren.

Maar dan komt het: het is nog niet bekend of de politie de zaak serieus neemt. Tja, we hebben de laatste twaalf maanden nog niet genoeg verschrikkelijke affaires in Nederland gehad waar kinderen lijdend voorwerp waren? Ik hoop dat de politie even uitzoekt wie de advertentie plaatste. En dan zonodig ook de Kinderbescherming erbij betrekt. Want als ze bestaan, lopen die drie andere kinderen volgens mij groot gevaar.

UPDATE 12 januari 2006:
Okay, gelukkig blijkt het inderdaad een flauwe grap. Van een 15 jarige, die geschrokken is van alle commotie. Is de Kinderbescherming misschien niet nodig, een jeugdpsychiater zou hier wel een klantje hebben, denk ik.

Reacties zijn gesloten.