Tijd voor een reconstructie

Iedere vrijdag heeft Nova een nieuwe peiling voor de zetelverdeling van de Tweede Kamer als er nu verkiezingen zouden zijn. Logischerwijs geeft die peiling de laatste jaren net zo´n chaotisch beeld als de Nederlandse politiek zelf. Opkomst en ondergang van Pim Fortuyn/LPF. D66 dat een hoge prijs betaalt als het overstag gaat door, tegen alle beloftes in, met CDA en VVD te gaan regeren. Enge Geert met het nog engere kapsel en zijn allerengste ideeën: zijn hoogtijdagen lijken alweer voorbij.

Maar het kan allemaal nog gekker. De omhooggevallen besnorde TV-misdaadjournalist met de vreselijke zeurstem, die blijkbaar ineens politieke standpunten heeft. (En in alle bescheidenheid zijn initialen ook maar als partijnaam gebruikt). Welke die standpunten zijn, maakt hij nog niet bekend. Maar dat belet de Nederlandse kiezer er niet van deze Peter R. de Vries alvast een fors aantal zetels toe te bedelen. Toch wel heel apart: je stem willen uitbrengen op iemand die zijn standpunten nog moet gaan bepalen. Maar evengoed wel iemand die bekend maakt, dat hij zijn politieke ambities in de prullenbak gooit als na (!) de verkiezingen blijkt dat hij niet minimaal 10 tot 15 zetels bezit. Kan het on-democratischer, vraag ik u?

Vanwaar dit verhaal? Dat komt allemaal doordat de Nova-peiling van vandaag aangeeft dat PRDV voor het eerst door de ondergrens van één zetel is gezakt. Dus: als er vandaag verkiezingen zouden zijn, komt Petertje niet in de Tweede Kamer. Meteen uitschrijven die verkiezingen!! Petertje weg! Zou de Nederlandse kiezer echt aan de beterende hand zijn? Tijd voor een reconstructie, Petertje!

Reacties zijn gesloten.